A Hagyományok Hegyén már a Központ hivatalos megalakulása előtt is zajlottak rendezvények, melyekből tanulva 2011-ben végre megnyitottuk a Hagyományok Hegye Központot.

A megalakulás előtt környékbeli hagyományőrző csapatokkal közösen rendeztük meg a Fény napja, és a Fegyver napja nevű találkozóinkat.

2010-ben meghívást kaptunk Pécsre, ahol a végvári kort idéztük meg nagy sikerrel.

Rendezvényeink történetének sorát a Hegy napja zárja, mely először 2011-ben, a Központ hivatalos megalakulásakor, zajlott le. Az eltelt két esztendőben minden alkalommal mintegy 1500 ember látogatott ki a pápai Öreghegybe.

Jelenleg anyagi helyzetünk nem engedi meg, hogy állandó nyitva tartással (állandó személyzettel) üzemeltessük a Központot. A több mint 8 hektáros területen még mindig vannak veszélyes helyek, így a Hegy csak kísérővel, adott időpontokban látogatható. 2013-tól kísérleti jelleggel évente több alkalommal fogunk nyílt napokat szervezni, ahol apróbb programokkal fűszerezve nyitjuk meg a Hagyományok Hegye Történelmi, Néprajzi, Természetismereti Központot a látogatók, érdeklődők előtt. A pontos időpontokról honlapunkon és a helyi újságokban, tévében adunk tájékoztatást.