A Hagyományok Hegye Történelmi, Néprajzi és Természetismereti Központ ajánlatai csoportoknak.

  •  I. Látványok a Hegyen: 

A Hegy megtekintése vezetővel, történetének ismertetése. A természet ösvényének bemutatása, Pápa város látképe, jurta kiállítás megtekintése, palánkvár, kilátó.  Ár: 700 Ft. / fő/ 1 óra

A programot legalább 10 fő részvétele esetén tartjuk meg. A további tartózkodás +300 Ft/fő

 

  • II.   „Történelem útján” :

1, „Avarok kora” Történelmi kalandozás a honfoglalás előtti Kárpát medence életébe. Ár: 1.700 Ft. / fő / 2,5 óra.

Bepillantást nyerhetnek a honfoglaló magyarok előtt itt élt titokzatos avar nép életébe. Rövid séta a Központ területén. A Pápát körülvevő térség bemutatása, kilátó megtekintése, a hegy állat-, és növényvilága, lovak megtekintése, különleges történelem óra elméleti és gyakorlati előadás az avarok történelméről, viseleteiről, életmódjáról, fegyvereiről, jurta kiállítás, palánkvár, avarok 7 próbája.

A programot legalább 15 fő részvétele esetén tartjuk meg.  A további tartózkodás +300 Ft/fő

 

2, “Végvárok “: Pápa középkori élete. Ár: 1.700 Ft. / fő / 2,5 óra.

Betekintés Pápa várának középkori életébe. Végvári harcok, török-magyar küzdelmek. Rövid séta a Központ területén. A Pápát körülvevő térség bemutatása, kilátó megtekintése, a hegy állat-, és növényvilága, lovak megtekintése, különleges történelem óra elméleti és gyakorlati előadás a végvárak történelméről, viseleteiről, életmódjáról, fegyvereiről, jurta kiállítás, palánkvár, apródok 7 próbája.

A programot legalább 15 fő részvétele esetén tartjuk meg.  A további tartózkodás +300 Ft/fő

 

3, “A Kuruc kor világa “: Vak Bottyán Pápán. Ár: 1.700 Ft. / fő / 2,5 óra.

A Rákóczi szabadságharc idejének megismerése. Kuruc-labanc küzdelmek. Rövid séta a Központ területén. A Pápát körülvevő térség bemutatása, kilátó megtekintése, a hegy állat-, és növényvilága, lovak megtekintése, különleges történelem óra elméleti és gyakorlati előadás a Kuruc kor hőseiről, történelméről, viseleteiről, életmódjáról, fegyvereiről, jurta kiállítás, palánkvár, vitézi 7 próbája.

A programot legalább 15 fő részvétele esetén tartjuk meg.  A további tartózkodás +300 Ft/fő

 

4, ” 1848-49 emlékezete “: Huszárok és Nemzetőrök Pápán Ár: 1.700 Ft. / fő / 2,5 óra.

A forradalom és szabadságharc idejének megismerése. Csaták és küzdelmek. Rövid séta a Központ területén. A Pápát körülvevő térség bemutatása, kilátó megtekintése, a hegy állat-, és növényvilága, lovak megtekintése, különleges történelem óra elméleti és gyakorlati előadás a szabadságharc hőseiről, történelméről, viseleteiről, életmódjáról, fegyvereiről, jurta kiállítás, palánkvár, nemzetőr 7 próba.

A programot legalább 15 fő részvétele esetén tartjuk meg.  A további tartózkodás +300 Ft/fő

 

5, ” A Nagy háború emlékezete “: a 7. Honvéd huszár ezred Pápán Ár: 1.700 Ft. / fő / 2,5 óra.

Az első világháború idejének megismerése. Rövid séta a Központ területén. A Pápát körülvevő térség bemutatása, kilátó megtekintése, a hegy állat-, és növényvilága, lovak megtekintése, különleges történelem óra elméleti és gyakorlati előadás a háború hőseiről, történelméről, viseleteiről, életmódjáról, fegyvereiről, jurta kiállítás, palánkvár, huszár 7 próba.

A programot legalább 15 fő részvétele esetén tartjuk meg.  A további tartózkodás +300 Ft/fő

 

BEJELENTKEZÉS  a  +36209184266 Tóth Kálmánnál ,vagy a hagyomanyokhegye@gmail.com-on 

 

Fontos szabályok a Központ használatával kapcsolatban:

  1. A területen nagy testű vad és házi állatok is élnek, ezért és a veszélyes helyek miatt a kisgyermekeket felügyelet nélkül ne hagyják!
  2. Nagy figyelmet szentelünk a természet megőrzésére, ezért kérjük, semmit ne vigyen el, ami ide való, és semmit se hagyjon itt, ami nem ide való! Növények, gyógynövények gyűjtésére vonatkozó igényét, kérjük, előre egyeztesse!
  3. A területre kutyát, macskát behozni TILOS! Ezt látogatása előtt, kérjük, vegye figyelembe!

 

Külső programok
Egyedi megállapodás alapján.

Ajánlatkérés a  +36209184266 telefonszámon Tóth Kálmánnál ,vagy a hagyomanyokhegye@gmail.com-on